Doen we wel de juiste dingen in ons leven?  Of ...kan en moet het ook anders...

Rationeel Management, beslissen en communiceren

19 april 2011 - Henk van der Leest

Blogje 1/10 Intro en Cijfers. ​Management Uitdagingen zijn er genoeg.

Meer met minder! Beter samenwerken! Inspraak en participatie, maar nu echt! Het nieuwe werken of sturen op resultaten! Contractmanagement en beheer van onderhoud! Klant contact en accountmanagement. Projectmatig werken en verwachtingsmanagement! Al deze ontwikkelingen in een projectvorm gieten en … Wat te doen? Hoe tuigen we het project op?

Dan zijn altijd weer 10 beslissingsvragen die je als manager moet stellen voor je eraan begint. Ieder project mag toch wel vooraf op de inhoud bekeken worden, zonder dat dit bedreigend is of als risico mijdend wordt gezien. Je maakt een keuze hoeveel risico je acceptabel vindt en of het opweegt tegen wat het oplevert. Goede nadenken en grip krijgen op:

Lees verder »

Waarde van het auditten

1 maart 2011 - Henk van der Leest

U wilt projectmatig werken of werken volgens een systeem, dan moet u laten zien dat u zelf hiermee ook serieus bent. U wilt een consistente, reproduceerbare en verifieerbare aanpak, "lean" en betrouwbaar? Hoe krijgt u dat nu tussen de oren van uw medewerkers? Door te auditten kunt u laten zien dat u eraan hecht dat iedereen de gewenste werkwijze toepast. Een goede audit zal bijdragen aan borging en verbeteringen. Adviezen voor het auditten:

Lees verder »

Projectmatig werken: Vakgroep activiteiten

16 februari 2011 - Henk van der Leest

Een groep senior vakspecialisten, managers uit gemeentes, vervoersbedrijf en waterschappen wisselt ongeveer 3 keer per jaar ervaringen uit over het toepassen van projectmatig werken. De groep weet dat met goed projectmatig werken de stuurbaarheid van de projecten verbetert en daarmee de resultaten; kosten, tijd risico’s en inspanning worden beheersbaarder.

De ervaringen van de deelnemers lopen uiteen, maar zijn ook meteen wederzijds herkenbaar, ieder heeft voor bepaalde problemen een eigen oplossing gevonden of manier om ermee om te gaan. Ambitie en samenwerken staat voorop. Je merkt aan de deelnemers dat de lat hoog ligt. Er is een aantal zaken dat de ervaringen kenmerkt, de volgende opmerkingen kwamen gisteren (15-2-2011) los:

Lees verder »

« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | »