Doen we wel de juiste dingen in ons leven?  Of ...kan en moet het ook anders...

« Terug naar het Blog-overzicht

UPDATE: Namibische Delegatie op bezoek

8 oktober 2013 - Henk van der Leest

Met een Namibische delegatie van Top Ambtenaren uit de Water Sector, oude vrienden uit een pracht land, trekken we 10 dagen door Nederland en verkennen de Nederlandse Water Sector. Water Resource Management is bij ons een reeds eeuwen gevestigd instituut. Dit is met dank aan de deelnemers in de Water Sector een mooie en succesvolle tour geweest.

Namibische delegatie van Top Ambtenaren voor drinkwater voorziening en water resource management bezoeken de Nederlandse Water Sector in oktober 2013. In de eerste week van Oktober hebben wij een groep van 7 top ambtenaren mogen begeleiden door de Nederlandse Water Sector. De interessante onderwerpen voor hen zijn kosten beheersing, belasting van water resource management diensten, technologische en bestuurlijke ontwikkelingen. Maar, ook waarmee wij in de Nederlandse context extra inspanningen moeten leveren en met welke tegenslagen wij in projecten worden geconfronteerd. De delegatie werd begeleid door dhr. Bart van Eck van ‘For Elements’ en mij (Henk van der Leest). Waarbij we op verzoek van de deelnemers een gevarieerd programma hebben opgesteld. Van het Westland, via Nijmegen naar Coevorden en Groningen (Garmerwolde en Ten Boer), om via Glimmen naar Leeuwarden (Wetsus) te reizen en vandaar via de Balgstuw in het Zwarte Water weer terug naar Den Haag.  

De waterschappen en de Unie bezocht, Rijkswaterstaat gesproken, de burgemeester van Ten Boer gesproken en bedrijven bezocht. Van het kweken van Tomaten en de hightech tot het zuiveren van afval water. Techniek maar ook de bestuurlijke aspecten van grensoverschrijdend samenwerken bij Velt en Vecht laat een actieve sector zien. De behulpzaamheid van de ontvangende organisaties was groot, boeiend en inspirerend, zeker voor mij als begeleider. De Nederlandse Water Sector is erg actief, innovatief en toch al bijna 900 jaar geformaliseerd. We mochten het afsluiten met een vruchtbare workshop met bijdragen van o.a, PBLQ, TU Delft en VNG international bij VNG international als gastheer in Den Haag.  

Zie ons programma en de filmpjes voor meer informatie neem gerust contact op.  

We hebben van de reis een leuk nieuws item gemaakt: Engels en Nederlandse newsflash productie van Martijn Richters. Deze filmpjes zijn beschikbaar op you tube: http://www.youtube.com/watch?v=SyxMphikT6Q Dutch of Englisch:  http://www.youtube.com/watch?v=HyOYEjolBpE

 

Een paar foto's van het bezoek. Een kleine selectie uit een bijzonder programma.  

.  

Bezoek Garmerwolde waterzuivering bij Noorderzijlvest.