Doen we wel de juiste dingen in ons leven?  Of ...kan en moet het ook anders...

« Terug naar het Blog-overzicht

VERANDERENDE WERELD

24 maart 2020 - Henk van der Leest

Als de buitenwereld verandert, is het onvermijdelijk dat we ons moeten aanpassen, flexibel en toch weerbaar. Corona of Convid-19 dwingt ons na te denken over hoe we werken en wat het effect is van de open en mondiale samenleving. Pas een internationale consulting offerte uitgedaan, nu we nog eens nadenken en kijken, kunnen we de opdracht ook doen zonder te reizen. He, ja kan is minder persoonlijk maar de besparing is significant. Alles via Skype of Zoom en andere afspraken.

Weken geleden toen we nogvaak her en der reizen voor een afspraak speelden tijd en brandstof geen rol. Nu spreken we meer door per telefoon, lijkt me toch goedkoper. Of we willen of niet, er gaat iets veranderen. We geven praktische invulling aan het fenomeen thuiswerken. Het nieuwe werken waaraan jaren voornamelijk een lippendienst is bewezen. (het Nieuwe Werken... blabla-bladen vol, boeken en zelf benoemde experts en toch nooit echt gedaan) Bedrijven waar het zgn nooit heeft gekund, worden nu gedwongen en waarachtig je zult het zien, we vinden weer een oplossing en een methode. Weg met die auto, meer op de fiets en werken vanuit huis. Skype, Teams, Whatsapp, Meets, Zoom. Genoeg tools. Groot maatschappelijke voordeel. Meteen meer aandacht voor de kinderen in een meer gelijkwaardiger relatie tussen de ouders. Lippendienst is voorbij, er moet nu worden aangepast. Nadruk op moet, en de hoop dat het blijvend kan. Daarmee zijn er nog wel een aantal uitdagingen?  

Controle? De werkgever wil graag controle over de ‘input’. De illusie van controle is nog steeds sterk, en de behoefte bij de medewerker vaak minder. Veel controle werkt remmend, te weinig werkt afstand in de hand. Verstandiger is het om mensen die thuis werken de juiste triggers en impulsen mee te geven. Niet iedereen is een proactieve zelfstarter. Geef mensen een paar uitdagende opdrachten mee.  

Opdrachten? Ja, ‘Einstein’! Opdrachten een goed gedefinieerde opdracht, niet gewoon verwijzen naar de de taak of zoiets onwerkelijks maar een uitdaging waarin je als manager de kaders aangeeft, je verwachtingen goed afstemt en dit niet over de schutting gooit maar de tijd neemt het te doorleven en te doorspreken, zodat er inspiratie ontstaat en de vraag/opdracht duidelijk is. (Niet vragen: Begrijp je het?.... Maar laten parafraseren bijvoorbeeld: Kun je voor mij in je eigen woorden samenvatten wat er wordt verwacht?)  

Schutting gooien? Ff snel in de communicatie met anderen via de mail reageren, een halve bal terug spelen wetende dat het van je tafel is en ander mag er verder mee. Of, niet weten wat te doen maar de hete aardappel in een Whatsapp of E-mail wegschieten. Weg is weg! Je begrijpt het wel, samen werken is samen-denken is samenspelen. Dus afstemmen en de moeite nemen om even te bellen om de dilemma’s op gelost te krijgen.  

Dilemma’s oplossen? Creatief zijn. Vaker wel dan niet kan dat alleen met anderen, samen nadenken of nieuwe impulsen krijgen voor andere inzichten of een verschuiving in de probleem stelling.  

En zo, kan ik nog een lijst van adviezen samenvatten en een pretentierijke populaire titel van: ‘De 7 stappen van effectief thuis werken!” op tafel zetten (zo'n titel bekt ook goed!). Maar, dat lijkt me voor de professional zinloos. Vele dieper zit de behoefte om aan de dilemma’s te werken, en niet alle dilemma’s zijn bespreekbaar in je directe omgeving. Soms omdat ze persoonlijk zijn, vaak ook omdat de omgeving deel van het dilemma is en er nieuwe inzichten nodig zijn.  

Zoek iemand die je kunt vertrouwen, iemand met ervaring in industrie, techniek, samenwerken en bel, niets is gemakkelijker dan met een vertrouwenspersoon je invloed vergroten. Thuis werken hoeft niet eenzaam te zijn maar kan ook een springplank zijn naar het “nieuwe werken”. Eindelijke dan weerbaar en flexibel!  

Bel gerust scannen we wat we voor u kunnen betekenen: no strings attached.