Doen we wel de juiste dingen in ons leven?  Of ...kan en moet het ook anders...

Manage de omgeving en krijg de resultaten

26 juli 2012 - Henk van der Leest

Doet iedereen lekker mee?

Nog meer sprekende voorbeelden en aanleidingen tot spanning en ruzie vindt u in de blog van Intermediaire, lastige zaken en penibele situaties, voor managers en projectmanagers steeds een uitdaging, vergelijkbaar kan dat gelden voorcontractmanagement. Hoe gaan we met elkaar om, de praktische kant van volwassen communicatie en plezier in het werk

Zijn er in uw team mensen die onder de maat presteren, mensen die niet uitgenodigd worden voor het terrassen na vijf uur. Zij die buiten de boot vallen, die in de groep geen aansluiting hebben. Of, zij die worden geweerd, die u soms in uw rol als manager of collega toch te hard aanpakt. Mensen waarmee u eigenlijk niet goed weet om te gaan. Waarbij u zichzelf dikwijls betrapt op harder duwen als enige manier om iets gedaan te krijgen. Denkt u misschien, zoals zo vele anderen, dat straffen beter werkt dan belonen. Het is sneller, rap korte termijn effect, het komt natuurlijker en u doet het vooral bij mensen die u eigenlijk niet zo goed liggen, bijvoorbeeld de ‘sukkels’. Wist u dat?

Lees verder »

Contractbeheer een paar leuke praktische voorbeelden illustreren een nieuwe uitdaging

23 juni 2012 - Henk van der Leest

Wat zijn de kosten van zwak contractbeheer op onderhoudscontracten?

Out-sourcing is populair, het lijkt ook zo voordelig. Wat is de praktische situatie. Ik bedoel ‘hands-on’. De handjes en het gereedschap en de kosten. Ik wil niemand in een kwaad daglicht zetten of kwade opzet toedichten, maar in het contractbeheer op onderhoudscontracten kan echt veel geld worden bespaard. Enkele praktische voorbeelden van ervaringen die ik heb opgetekend uit mijn praktijk illustreren dit. En denk niet dat is eenmalig! Het zijn actuele voorbeelden die illustreren hoe out-sourcing toch kan leiden tot hogere kosten op onderhoud dan noodzakelijk is.

Lees verder »

Emoties en Conflicten

8 maart 2012 - Henk van der Leest

Martha Nussbaum doet in haar boek ‘opleving van het denken’ een pleidooi voor de waardigheid en morele kracht van emoties. Emoties zijn bepalend voor wat doen. Ik kijk even naar Ben Tiggelaar die zegt dat 95% van ons handelen onbewust is, en slechts 5% bewust. Die 95% zal neem ik aan sterke sturing ondervinden van impulsen en reacties op de omgeving. Dit zal getraind en ongetraind gedrag zijn, maar ook sterk onderbuikgevoel gedreven zijn. Het is het gedrag van de manager dat stuurt, oplost en die steeds actief in zijn omgeving aan het werk is. Vanuit zijn positie gezien de goede dingen doet. Echter, waarom moeten we dan voornamelijk achteraf draagvlak creëren en duwen met oplossingen, waarom projectsaboteurs en waarom weerstand?

Als ik Nussbaum’s analyse interpreteer dan zie ik emotie als object gericht, er is altijd iets waarop het gericht is, een persoon een ding, een onderwerp. Met dat object hebben we een lastige verhouding, onze waarden worden in de relatie onder spanning gezet. Externe invloeden waarover we geen macht hebben duwen tegen onze persoonlijke overtuigingen. Emoties nemen toe we voelen ons ongemakkelijk (zacht uitgedrukt) en het wordt lastig rationele argumenten te vinden om de nieuwe situatie te aanvaarden.

Lees verder »

« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | »