Doen we wel de juiste dingen in ons leven?  Of ...kan en moet het ook anders...

Nieuws: Namibische delegatie bezoekt Nederland

29 september 2013 - Henk van der Leest

Droog en Nat ontmoet elkaar: Delegatie uit Namibië op rondreis in de water Sector.

Komende tien dagen begeleiden wij een delegatie van Namibische top Ambtenaren in de Nederlandse Water Sector.
Met steun en medewerking van verschillende organisaties hebben we een uitdagend programma weten samen te stellen.

Lees verder »

Flexibilisering van de arbeidsmarkt

19 april 2013 - Henk van der Leest

Omdat het congres werd afgezegd, was deze dag voor mij aanleiding om het onderwerp te verkennen.

Vrijdag 19 april, vandaag zouden we vanuit de Kring Interim Management een congres houden over de “flexibilisering van de arbeidsmarkt in tijden van crisis”. Het is natuurlijk geen crisis, dat weten wij ook wel, het is crisis in o.a. Syrië en niet in Nederland. Wij hebben slechts last van een insignificante economische stagnatie, of misschien is het een kantelmoment. Waarom zou dat een probleem zijn? We hoeven er niet meteen minder gelukkig onder te zijn. Het congres mocht niet doorgaan, er was te weinig animo. Het laatste is dan misschien toch een spin-off van de tijdgeest, of van angst voor het onderwerp.

Flexibilisering van de arbeidsmarkt raakt ons allemaal. Het toverwoord van deze tijd is “mobiliteit”. Klanten vragen mij: “Meneer van der Leest we willen graag dat u de training zo inricht dat naast onze mensen ook mobiler worden naast het inhoudelijke. Geef ze aub en krachtige one minute pitch. Versterk hun zelfvertrouwen.” Mobiliteit is blijkbaar essentieel.

Lees verder »

Planmatig en waarderend samen plannen

11 februari 2013 - Henk van der Leest

Resultaten plannen en halen met een verbindende management cyclus: Ik weet eigenlijk niet of ik dit wel moet schrijven..? Het lijkt me nogal voor de hand liggend! Toch zie ik organisaties waar de gewenste resultaten, mensen, planning, acties en beslissingen niet soepel verbonden zijn. Het loopt wel, maar het is niet bijzonder, en het kost op knooppunten teveel energie. Het is niet een gezamenlijk plan. Een gezamenlijk plan voelt bijzonder, het enthousiasmeert. We zoeken de weg naar minimale inspanning, maximaal resultaat en plezier onderweg, risico’s prettig onder controle.

Sturen op resultaten kan alleen als deze geëxpliciteerd zijn, als iedereen ze kent. Als de medewerkers weten waarom. (Lees ook ook Robert B.Cialdine ‘Invloed”). De management cycle is, goed toegepast, een verbindend instrument . In 1989 werd ik daarmee voor het eerst geconfronteerd bij de projecten die we uitvoerden voor, toen, IWACO bv. Meerdere malen mocht ik dit simpele model met succes toepassen in internationale projecten/organisaties en in Nederland. Belangrijk uitgangspunt is het hogere doel, de stip op de horizon. (zie vorige blog)

Lees verder »

« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | »